Vinteren er på vei og det blir stadig kaldere ute. Med en varmepumpe får du det godt og varmt inne, samtidig som inneklimaet blir betraktelig bedre. I tillegg vil du spare en god del penger på strømutgiftene ettersom en varmepumpe bruker mye mindre strøm enn andre oppvarmingssystemer.

Hvilket merke skal du gå for?

Det er mange kjente merker som tilbyr varmepumper, deriblant IVT, Toshiba, Mitsubishi Electric, LG, Panasonic, Hitachi og Daikin. Mange av de kjente merkene har godt testede og dokumenterte modeller som kommer høyt oppe på en rekke tester av varmepumper. Flere av de noe mer ukjente merkene kommer faktisk også dårligere ut i tester, så her kan du med fordel velge et kjent merke.

Forskjellige typer

Det er flere forskjellige typer varmepumper, og hvilket klima du bor i og hva slags oppvarmingsbehov du har vil avgjøre hvilken varmepumpetype du bør velge. Boligen din sin planløsning har også mye å si for valget.

Typene som finnes er luft til luft, luft til vann, væske til vann og avtrekksvarmepumpe. Hva slags ytelse du trenger og hvor i landet du bor vil påvirke hvilket alternativ som er best for deg og din bolig. I tillegg kommer det an på om du i dag har vannbåret varmesystem i boligen eller ikke.

Strømutgifter

Det er fort gjort å glemme hvor kaldt det kan bli på vinteren her i Norge når det er helt grei temperatur ute. Noen ganger har vi sommeren lenger, eller en mild og snill høst, men vinteren vil komme – og av og til kommer den brått på. Det er kjent at strømregningene blir dyrere på vinterstid som følge av behovet for mer strøm til oppvarming. Ved å skaffe seg en varmepumpe før kulden kommer for fult, vil du slippe de store strømregningene.