Visste du at du kan spare penger med en varmepumpe? En varmepumpe er energieffektiv og bruker mindre strøm til å varme opp boligen din enn andre oppvarmingssystemer. Du vil derfor merke et godt kutt i strømregningen din!

Spar penger

Nøyaktig hvor mye du sparer kommer an på hvilken varmepumpe du velger, boligens planløsning og selvsagt forbruk. Normalt estimerer man en energibesparelse på 30 til 60 prosent, noe som tilsvarer et spart forbruk på 8000 kr i året.

Dersom du øker komforten i boligen og lever med høyere gjennomsnittstemperatur enn tidligere vil du selvsagt spare noe mindre penger med å bytte til en varmepumpe. Det samme gjelder om du benytter varmepumpen som aircondition på sommerstid. Når det er sagt så er sjansene store for at du sparer inne penger på oppvarming, og mulighetene er i hvert fall der.

Om besparelse er viktig for deg, bør du sjekke SCOP (årsvarmefaktoren) på varmepumpen. Desto høyere SCOP er, jo mer blir den årlige besparelsen.

Tilleggsfunksjoner på varmepumpen

Dersom du velger en varmepumpe i en høyere prisklasse kan du velge flere tilleggsfunksjoner for økt komfort. Her finnes det avanserte løsninger for luftrensning, luftfordeling, tidsstyring og mer. Om du heller ønsker deg en billig varmepumpe vil du fremdeles få et godt inneklima og reduserte strømpriser, bare ikke alle ekstra funksjonene.