Skal du kjøpe en varmepumpe? Ja da lurer du vel på når du bør kjøpe varmepumpen for å få best pris. Det er både høysesong og lavsesong, og skal du få den aller beste prisen bør du velge lavsesongen. Når det er sagt så vil du merke en mindre strømregning ved anskaffelse av en varmepumpe. Altså bør du egentlig skaffe deg en varmepumpe så fort som mulig.

Et miljøtiltak

En varmepumpe bruker elektrisitet til å hente varme fra luft, vann, jord eller fjell, som deretter føres inn i boligen. I dag er luft til luft varmepumpe den mest populære, og denne kan også brukes som aircondition på sommeren. Ettersom varmepumper bruker fornybar energi er anskaffelse av en varmepumpe et godt miljøtiltak. I tillegg bruker varmepumpen mindre strøm til oppvarming enn andre varmesystemer.

Jo raskere, jo bedre

Om du fremdeles sitter i tenkeboksen, bør du huske på at varmepumper gjør strømregningen lavere, er miljøvennlig, du får nedkjøling på sommeren om du ønsker, det bedrer inneklimaet og boligen din blir mer attraktiv. Dersom du tenker langsiktig så ser du verdien av å skaffe deg en varmepumpe i dag. Det er godt for miljøet og det er godt for deg. Med en varmepumpe vil du sove godt året rundt og inneklimaet blir bedre. I tillegg er det spesielt fordelaktig for de med luftveisproblemer slik som astmatikere ettersom varmepumpen filtrerer luften for partikler som ellers kan virke irriterende for lungene.